Şair emniyet müdür yardımcısından anlamlı destek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Emniyet Müdür Yardımcısı baba ocağında basımını gerçekleştirdiği 'Savrulur Giderim' adlı 5. şiir kitabını Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi'ne hediye etti.

Polis teşkilatında şair olarak bilinen Adana Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Anmak, 'Savrulur Giderim' adlı 5. şiir kitabını Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesine bağışladı. Geliri tamamen derneğe bırakılacak olan kitapların bağışı dernek binasında gerçekleşirken, 400 adet basılan kitap Anmak tarafından derneğin başkanı Halis Kassap'a teslim edildi.

Geliri bir hayır kurumuna verilmek üzere şiir kitabını hediye eden Anmak, tüm kitaplarını eliyle imzalaması dikkat çekti. Bağış sırasında konuşan Anmak, baba ocağında bu kitabının bağışlanması ve tüm gelirinin derneğe bırakılmasının kendisini memun ettiğini açıklarken, önceki şiir kitaplarından elde edilen gelirin hayır kurumlarına bağışladığını hatırlattı.

Bu kitaptaki şiirlerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevi sırasında yazıldığını ancak baskısının Adana'da gerçekleştiğini kaydeden Anmak, "Bu kitabın baskısı baba ocağında nasip oldu. Benim için oldukça anlamlı. Önceki kitaplarım daha önce de geliri hayır kurumlarına verilmek üzere bağışını yapmıştım. Hedefim şimdiye kadar çıkan şiir kitaplarımın antolojisini gerçekleştirerek elde edilecek gelirle Adana'da bir hastanenin odasını babam Ertuğrul Anmak adına dizayn ettirmeyi düşünüyorum" dedi.

Sosyal aktivitesi ve yaşantısı eksik olan bir insanın bir tarafının hep eksik kalacacağını anlatan Anmak, son şiir kitabında kendisine desteklerinden dolayı ablası Suna Taşçı ve yeğeni Pınar Köker'e teşekkür etti.

Anmak, şimdiye kadar çıkan şiirleri arasında 3 tanesinin bestelendiğini ve bu bestelerinden de elde edilecek gelirin bir hayır kurumuna verileceğini söyledi. Şiirlerini lirik, aşk ve sevda üzerine yazdığını vurgulayan Anmak, en çok etkilendiği şairler arasında Orhan Veli'yi işaret etti.

Öte yandan Sakatlar Derneği Başkanı Halis Kassap ise emniyet müdür yardımcısı Hüseyin Anmak'ın bağışlanan şiir kitaplarından sağlanacak gelirin derneğe bırakılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anmak ve Kassap daha sonra görüntü alan gazetecilerin karşısında karşılıklı şiirsel anlatımla duygularını paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber